Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
12.03.2015

Dejan Peruničić imenovan za v.d. direktora ANB

Dejan Peruničić imenovan za v.d. direktora ANB

Vlada Crne Gore, na 103. sjednici kojom je predsjedavao potpredsjednik Duško Marković, donijela je rješenje kojim se za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost imenuje Dejan Peruničić, dosadašnji koordinator radom Agencije.30.04.2015.

Održana četvrta sjednica Biroa za operativnu koordinaciju

Održana četvrta sjednica Biroa za operativnu koordinaciju

Na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova i evropskih integracija dr Igora Lukšića, održana je četvrta sjednica Biroa za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor. Sjednicom je predsjedavao potpredsjednik Vlade i koordinator Biroa Duško Marković. Na dnevnom redu sjednice bilo je pitanje neovlašćenog iznošenja u javnosti zvanične službene dokumentacije Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i Savjeta za članstvo u NATO, i s tim u vezi posljedica po rad državnih organa u kontekstu aktuelnih integracionih procesa.anb

anb

anb

anb

ANB

 anb

Da li smatrate da je efikasan sistem bezbjednosti bitan za nesmetano funkcionisanje države?


Aktuelnosti

30.04.2015.

Održana četvrta sjednica Biroa za operativnu koordinaciju

Na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova i evropskih integracija dr Igora Lukšića, održana je četvrta sjednica Biroa za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor. Sjednicom je predsjedavao potpredsjednik Vlade i koordinator Biroa Duško Marković. Na dnevnom redu sjednice bilo je pitanje neovlašćenog iznošenja u javnosti zvanične službene dokumentacije Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i Savjeta za članstvo u NATO, i s tim u vezi posljedica po rad državnih organa u kontekstu aktuelnih integracionih procesa.

više...
15.04.2015.

Brisel - Stoltenberg: NATO pozdravio napredak Crne Gore; Đukanović: Otvoriti vrata NATO-a i EU cijelom regionu

Brisel - Stoltenberg: NATO pozdravio napredak Crne Gore;  Đukanović: Otvoriti vrata NATO-a i EU cijelom regionu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem u sjedištu Alijanse u Briselu da NATO zadržava politiku otvorenih vrata kada je o Crnoj Gori riječ. Reforme koje se sprovode u našoj zemlji generalni sekretar NATO-a je ocijenio suštinskim dodajući da one predstavljaju „realni napredak ka članstvu u NATO-u“.

više...
03.04.2015.

Održana treća sjednica Biroa za operativnu koordinaciju

Biro za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor održao je treću sjednicu kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade i koordinator Biroa Duško Marković. Biro se na sjednici upoznao sa zaključcima sa III sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, koja je održana 17.03.2015. godine, kao i aktivnostima organa koji su zastupljeni u Birou, na planu realizacije zaključaka sa prethodnih sjednica u pogledu definisanih prioritetnih ciljeva.

više...
03.04.2015.

Zasijedao Savjet za članstvo u NATO-u: Naglašena odlučnost Crne Gore da nastavi da ispunjava obaveze definisane u ključnim oblastima

Savjet za članstvo u NATO-u razmotrio je na sjednici održanoj 3. aprila 2015. godine, kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta premijer Milo Đukanović, realizovane aktivnosti predviđene mehanizmom intenziviranih i fokusiranih razgovora, te utvrdio dalje korake za jačanje saradnje Crne Gore i NATO-a, u susret decembarskom ministarskom sastanku članica NATO-a na kojem bi trebalo da bude odlučeno o pozivu Crnoj Gori za članstvo.

više...
02.04.2015.

Obezbijeđena sredstva za otpremnine

Vlada Crne Gore, na 106. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, podržala je prijedlog Ministarstva finansija da se Agenciji za nacionalnu bezbjednost iz državnog budžeta preusmjeri dodatnih 614.000 eura, koliko joj nedostaje za isplatu otpremnina odlazećim službenicima

više...