Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
13.05.2014

Vučinić: Agencija mora biti depolitizovana i pouzdana

Vučinić: Agencija mora biti depolitizovana i pouzdana

Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) mora biti depolitizovana i pouzdana nacionalna institucija, poručio je njen direktor, Boro Vučinić, navodeći da su u prethodnih par godina napravljene značajne kadrovske promjene.
anb

anb

anb

anb

ANB

 anb

Da li smatrate da je efikasan sistem bezbjednosti bitan za nesmetano funkcionisanje države?


Aktuelnosti

25.12.2014.

Informacija

Agencija za nacionalnu bezbjednost izvršila je preispitivanje podataka za period jul – decembar 2014. godine i ukinula oznaku tajnosti sa deset dokumenata.

više...
25.12.2014.

Direktor ANB razriješen dužnosti

Vlada Crne Gore, na 95. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, u okviru kadrovskih pitanja razriješila je dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Bora Vučinića, zbog podnošenja ostavke.

više...
09.12.2014.

Saopštenje

Nakon razgovora i dogovora sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem, obavještavam javnost da se povlačim sa mjesta direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost. Očekujem da će moje povlačenje sa funkcije Vlada prihvatiti na jednoj od narednih sjednica. U proteklom periodu, moj i angažman mojih saradnika služio je građanima Crne Gore, njihovoj sigurnosti i nacionalnim bezbjednosnim interesima, uz punu posvećenost sprovođenju reformi na putu Crne Gore u NATO.

više...
08.12.2014.

Održana 29. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Održana 29. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Odbor je u nastavku 29. sjednice uz prisustvo predstavnika predlagača zakona i predstavnika potrošačkih jedinica iz sektora bezbjednosti i odbrane razmotrio Predlog zakona o Budžetu Crne Gore za 2015. godinu u dijelu koji se odnosi na potrošačke jedinice: Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agenciju za nacionalnu bezbjednost, posvetivši posebnu pažnju realizaciji programskih aktivnosti organa i institucija u ovoj oblasti, sa fokusom na potrebna sredstva za njihovo blagovremeno i djelotvorno sprovođenje.

više...
05.12.2014.

Započeta 29. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Započeta 29. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Na započetoj 29. sjednici za zamjenika predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu izabrana je Snežana Jonica Nakon uvodnog obrazloženja predstavnika predlagača, iznijetog stava predstavnika Državne revizorske inistitucije, a uvažavajući kontekst sprovedene rasprave sa fokusom na postupanje potrošačkih jedinica Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova i Agencije za nacionalnu bezbjednost, Odbor je predložio Skupštini da usvoji Predlog zakona o završnom računu Budžeta Crne Gore za 2013. godinu.

više...