Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
12.03.2015

Dejan Peruničić imenovan za v.d. direktora ANB

Dejan Peruničić imenovan za v.d. direktora ANB

Vlada Crne Gore, na 103. sjednici kojom je predsjedavao potpredsjednik Duško Marković, donijela je rješenje kojim se za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost imenuje Dejan Peruničić, dosadašnji koordinator radom Agencije.10.06.2015.

Održana četvrta sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Održana četvrta sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade i predsjednik Vijeća Milo Đukanović, razmatrani su izvještaji sa treće i četvrte sjednice Biroa za operativnu koordinaciju i uskađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor.anb

anb

anb

anb

ANB

 anb

Da li smatrate da je efikasan sistem bezbjednosti bitan za nesmetano funkcionisanje države?


Aktuelnosti

11.06.2015.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom

Predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom

Predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao je sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Po završetku razgovora, Đukanović i Stoltenberg obratili su se javnosti.

više...
10.06.2015.

Održana četvrta sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade i predsjednik Vijeća Milo Đukanović, razmatrani su izvještaji sa treće i četvrte sjednice Biroa za operativnu koordinaciju i uskađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor.

više...
02.06.2015.

Ispunjavanjem privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 pokazaćemo političku volju za jačanje vladavine prava

Na sjednici Savjeta za vladavinu prava, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade Duško Marković, razmatrana je realizacija obaveza iz akcionih planova za 23. i 24. poglavlje, sa fokusom na ispunjavanje privremenih mjerila iz ovih oblasti.

više...
30.04.2015.

Održana četvrta sjednica Biroa za operativnu koordinaciju

Na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova i evropskih integracija dr Igora Lukšića, održana je četvrta sjednica Biroa za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor. Sjednicom je predsjedavao potpredsjednik Vlade i koordinator Biroa Duško Marković. Na dnevnom redu sjednice bilo je pitanje neovlašćenog iznošenja u javnosti zvanične službene dokumentacije Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i Savjeta za članstvo u NATO, i s tim u vezi posljedica po rad državnih organa u kontekstu aktuelnih integracionih procesa.

više...
15.04.2015.

Brisel - Stoltenberg: NATO pozdravio napredak Crne Gore; Đukanović: Otvoriti vrata NATO-a i EU cijelom regionu

Brisel - Stoltenberg: NATO pozdravio napredak Crne Gore;  Đukanović: Otvoriti vrata NATO-a i EU cijelom regionu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem u sjedištu Alijanse u Briselu da NATO zadržava politiku otvorenih vrata kada je o Crnoj Gori riječ. Reforme koje se sprovode u našoj zemlji generalni sekretar NATO-a je ocijenio suštinskim dodajući da one predstavljaju „realni napredak ka članstvu u NATO-u“.

više...